חדש בבלוג

5 טיפים לבחירת קרש חיתוך

5 טיפים לבחירת קרש חיתוך

בכל מטבח ביתי יש לפחות קרש חיתוך אחד, אם חשבתם כי בחירת הקרש היא עניין פעוט כדאי לדעת כי למשטחי החיתוך בבית יש חשיבות גבוהה לשמירה על בריאותכם. בשוק ישנם שני סוגים עיקריים של קרשי חיתוך, מפלסטיק ומעץ, כיום ניתן למצוא גם משטחי חיתוך מזכוכית. רבים מעדיפים לרכוש משטחי חיתוך מפלסטיק מאחר וקרש מעץ עשוי לספוח לחות, לכלוכים וחומרים אורגניים, העץ סובל מנקבוביות ומחריצים כתוצאה מחיתוך בסכין, ובחריצים מתרכזים מיקרואורגניזם העשויים לגרום לתופעות כמו שלשולים, מחלות מעיים ובעיות רפואיות נוספות מהן כדאי להימנע.

באתר של חברת Uniqook תוכלו לרכוש מבחר דגמים של קרשי חיתוך מקצועיים ואיכותיים העשויים מפוליפרופילן עמיד וללא נקבוביות. החומר ממנו מיוצרים משטחי החיתוך של המותג המוביל OXO דוחה ריחות לא נעימים, בעל כושר עמידות גבוה במיוחד בפני שריטות, מונע פגיעה בלהב הסכינים וקל לנקות אותו באמצעות שטיפה במים חמים עם סבון כלים רגיל או במדיח. יש להימנע מקרשי חיתוך פשוטים העשויים מפלסטיק רגיל, פריטים אלה עלולים להוות סכנה לבריאותכם ואינם מומלצים לשימוש לנשים בהריון, למשפחות עם ילדים קטנים ולמבוגרים הסובלים ממערכת חיסונית חלשה.

טיפים חשובים לבחירת קרש חיתוך למטבח הביתי

כדי ליהנות ממשטח עבודה איכותי, עמיד ויעיל מומלץ לרכוש את אחד ממשטחי העבודה של חברת OXO. החברה מציעה מגוון דגמים בעיצוב מקורי וחדשני, כולם עשויים מחומרי גלם איכותיים והם נוחים לשימוש ולניקוי. באתר של חברת Uniqook ובחנויות המובילות תוכלו לרכוש קרש חיתוך רחב של OXO המאפשר חיתוך וקיצוץ ירקות, פירות ובשר בדיוק רב, עם אפשרות נשיאה קלה וגומיות למניעת נפילת המזון בעת שפיכה לקערות, למעבד מזון, לסירים ולכלי בישול אחרים.

לפניכם 5 טיפים חשובים שיסייעו לכם לרכוש קרש מעולה ואיכותי שישרת אתכם בנוחות לאורך זמן וישדרג את חוויית הבישול והכנת האוכל:

  • חומר גלם איכותי ללא נקבוביות – מומלץ לרכוש משטחי חיתוך ממותג מוכר, ללא נקבוביות ומחומר גלם באיכות גבוהה. כך תימנעו ממחלות מעיים, מספיחת לכלוכים ומיקרואורגניזם ותיהנו מהיגיינה לאורך זמן.
  • גודל המשטח – כדאי לרכוש קרש חיתוך רחב מהרגיל המאפשר חיתוך וקיצוץ נוח ומדויק. כדי להימנע מנפילת המזון לצדדים מומלץ לרכוש דגם עם צדדים מוגבהים.
  • מסילה לאיסוף נוזלים – לחיתוך נוח ולמניעת זליגת נוזלים לכל עבר כדאי לרכוש משטח חיתוך עם מסילה ייעודית לאיסוף נוזלים.
  • נשיאה נוחה – כדי לשאת בנוחות וללא נזילות ונפילת מזון לאחר החיתוך והקיצוץ כדאי לרכוש דגם ייעודי ומתקדם המצויד בידיות אחיזה נוחות להרמה בטוחה וקלה של הקרש ממשטח העבודה.
  • ניקיון קל – חשוב לרכוש קרשי חיתוך העשויים מפוליפרופילן, ישנם דגמים דו צדדיים, צד אחד מחורץ לחיתוך מדויק ונוח של נתחי בשר וצד שטוח לקיצוץ ירקות, פירות ומוצרי מזון אחרים. ישנם דגמים איכותיים בעלי ציפוי דוחה ריח הבטוחים לניקוי גם במדיח כלים.